czwartek, 25 czerwca 2015

Sos czosnkowy

Banalnie prosty sos czosnkowy idealny do chipsów, frytek, kanapek i praktycznie wszystkiego co przyjdzie do głowy. Przygotowanie ok 30 minut.

Składniki:
- śmietana 18%
- 5 ząbków czosnku
- odrobina soli
- dla tych co lubią posiekany koperek

Sos z chrupkami kukurydziany to prawdziwa bomba

Przygotowanie:
Do śmietany wrzucamy drobno posiekany i zmiażdżony czosnek dodajemy odrobinę soli do smaku, oraz posiekany koperek. Całość mieszamy do uzyskania równomiernej konsystencji i odstawiamy na minimum 15 minut by się przegryzło. Uwaga po zbyt długim odstawieniu sos może być dla niektórych zbyt ostry. Osobiście najbardziej lubię go jeść po ok 30 minutach od zrobienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz